ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ 4-9 Σεπτεμβρίου 2019 (6ήμερη Εκδρομή)

0
Price
From€720
Price
From€720
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1820

Got a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+30 698 190 4001

info@seafariadventures.gr

6 Ημέρες
Availability : 04-09 Σεπτεμβρίου 2019
Αθήνα
Ισραήλ - Άγιοι Τόποι
Tour Details

6ΗΜΕΡΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 4-9-2019 (Τετάρτη)  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:  9-9-2019 (Δευτέρα)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Σημείο Άφιξης και Αναχώρησης:

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος Αθηνών

Σημείο συνάντησης:

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριοs Βενιζέλοs” περίπου 4:00 το πρωί.

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα Ισραήλ, φόροι αεροδρομίων
 • Επίναυλος καυσίμων
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο, wi-fi
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (5) διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικής και αστικής ευθύνης.
 • Έμπειρος συνοδός, Ελληνόφωνος ξεναγός.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται:

 • Εισιτήρια προς και από το Αεροδρόμιο των Αθηνών.
 • Ανάβαση με τελεφερίκ ή ταξί στο Σαραντάριο όρος.
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Ο,τι πιθανόν προκύψει εκτόs προγράμματοs.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:
 • Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριοs Βενιζέλοs" περίπου 4:00 το πρωί.
 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και 370 ευρώ προκαταβολή.
 • ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ = +190 ευρώ
 • **Θα υπάρξει προσφορά για την έκδοση των εισιτηρίων προς και από την Αθήνα.
Itinerary

1η ΗΜΕΡΑΤΕΤΑΡΤΗ 4-9-19 ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Φτάνουμε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ετοιμαζόμαστε μετά τουs ελέγχους για την πτήση μαs, 6:10 το πρωϊ για ΤΕΛ ΑΒΙΒ, με άφιξη 8:10 περίπου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα παρακάτω προσκυνήματα. Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs, όπου και ο Τάφοs Αγίου. Συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού στην Νέα Ιερουσαλήμ, Όροs Ελαιών με προσκυνήματα στην Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίας, και Ι.Μονή Αναλήψεως. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προs το ξενοδοχείο μαs στην Αγία Βηθλεέμ για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μαs. Ακολουθεί Δείπνο-Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑΠΕΜΠΤΗ 5-9-19 ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σήμερα νωρίs αναχώρηση για την Γεσθημανή όπου θα παρακολουθήσουμε την θεία λειτουργία για την απόδοση τηs εορτήs τηs κοιμήσεωs τηs Θεοτόκου(εννιάμερα) και θα πάρουμε μέροs στην πομπή για το ανέβασμα τηs Ιεράs Εικόναs ειs το Μετόχι απέναντι απο τον Ναό τηs Αναστάσεωs. Στήν συνέχεια θα ακολουθήσουμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλο τον Γ” στην έδρα του ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ για χαιρετισμό, κέρασμα και ευλογίεs. Στήν συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεσθημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίστηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεσθημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-9-19 ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωϊνό και αναχώρηση για Σαμάρεια (Νάμπλους) όπου η Ιερά Μονή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Αγίου Φιλουμένου του Αγιοταφίτου και το φρέαρ του Ιακώβ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) και ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός των υδάτων και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ένα μικρό διάλειμμα στην Ιεριχώ και ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Και κλείνουμε το οδοιπορικό της ημέρας με το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία (πατρίδα του Αγίου Λαζάρου). Επιστροφή – δείπνο – διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑΣΑΒΒΑΤΟ 7-9-19 – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα, την βιβλική Καπερναούμ, Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών, απέναντι απο την λίμνη τηs Tιβεριάδαs. Το μεσημέρι θα σταματήσουμε κάπου για φαγητό ανάλογα με τον χρόνο μαs.
Eπιστροφή -δείπνο-Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑΚΥΡΙΑΚΗ 8-9-2019 – ΒΗΘΛΕΕΜ - ΕΡΗΜΟΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ

Πρωϊνό και αναχώρηση για την ευρύτερη περιοχή τηs Αγίαs Bηθλεέμ με τα ακόλουθα προσκυνήματα. Βασιλική τηs Γέννησηs…Σπήλαιο Γέννησηs… Εδώ αφού κατεβούμε δεκατρία σκαλιά θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον τόπο ακριβώς που γεννήθηκε ο Χριστόs, και θα δούμε και την πραγματική Φάτνη όπου σπαργανώθηκε απο την Παναγία Μητέρα του.Θα ακολουθήσει ξενάγηση εντόs τηs Βασιλικήs, και επίσκεψη στο Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων, των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή των Ποιμένων στο Μπετσαχούρ…<< Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ >>, ακολουθεί η Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, και του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στην έρημο τηs Iουδαίαs, και κλείνουμε με την Ι.Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή. Επιστροφή – δείπνο -διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑΔΕΥΤΕΡΑ 9-9-2019 – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα αφού πάρουμε το πρόγευμά μαs, θα επισκεφθούμε το υπερώον του Μυστικού Δείπνου και στην συνέχεια θα πάμε για ψώνια στο Ελληνικό κατάστημα όλοι μαζί. Θα ακολουθήσει ελεύθερο πρόγραμμα, και στιs 14:00-15:00 το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του TLV, αφού κάνουμε μια περιήγηση με το λεωφορείο στην πόλη του Τελ αβίβ και στην Ιόππη…και θα συνεχίσουμε προs το αεροδρόμιο με πτήση επιστροφήs ώρα 19:55 με άφιξη στην Αθήνα περίπου 22:15.

Photos
WhatsApp chat