Μανταμάδος – Αγ. Στέφανος – Μαν Κάτσα

0
Price
From€70
Price
From€70
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1446

Got a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+30 698 190 4001

info@seafariadventures.gr

Approx. 7-8 Hours
Availability : Daily on Request
Hotel pick up and drop off
Περιγραφή

Το τουριστικό γραφείο SEAFARI ADVENTURES πιστό στην υπόσχεση που έδωσε να σας γνωρίσει τις ανεξερεύνητες γωνιές του νησιού μας θα ακολουθήσει μία διαδρομή βόρειοανατολικά και θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Μανταμάδου. Το μοναστήρι του (Αρχάγγελου Μιχαήλ) Ταξιάρχη, ενός από τους πιο διάσημους χώρους προσκυνήματος παγκοσμίως. Ο Ταξιάρχης είναι ο προστάτης της Λέσβου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πνευματική ζωή των κατοίκων του νησιού. Η ανάγλυφη εικόνα είναι μοναδική και θαυματουργή. Σύμφωνα με την παράδοση, ένας μοναχός το έφτιαξε από το χώμα, το κερί και το αίμα όλων των μοναχών που είχαν σφαγεί από το Σαρακινούς πειρατές κατά τη διάρκεια μιας νύχτας. Το μοναστήρι βρίσκεται σε μια όμορφη, ήσυχη περιοχή, πολύ κοντά στον οικισμό.

Συνεχίζοντας θα επισκεφτούμε ένα από τους πιο γνωστούς καταρράκτες του νησιού όπου σύμφωνα με τους θρύλους η βοσκοπούλα της περιοχής αφού πρώτα ικανοποιούσε το σεξουαλικό της πάθος με τα αγροτοπαιδα της περιοχής τα παρέσερνε σε διονυσιακό χορό πάνω από τον καταρράκτη και με ύπουλο τρόπο τα γκρέμιζε στην άβυσσο του λάκκου. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε παραδοσιακούς μεζέδες σε μία ταβέρνα της περιοχής με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

 Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα το ταξίδι μας θα συνεχιστεί στο παραδοσιακό “καμίνι” του Στέφανου Κουβδή στον Αγ. Στέφανο «στον παραδοσιακό οικισμό των τσουκαλάδων θα συναντήσουμε τις τρεις γενιές αγγειοπλαστών που συνεχίζουν αυτό το «αρχέγονο» επάγγελμα που σηματοδοτεί μετά την λιθοτεχνία την αρχή του πολιτισμού. Ενώ θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να πειραματιστούμε και να φτιάξουμε και εμείς το δικό μας πήλινο αναμνηστικό. 

Στο δρόμο της επιστροφής και λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκδρομή μας θα σταματήσουμε στο εργαστήριο του Olivewood House στο χωριό Παμφίλα, όπου θα μάθουμε πώς να μετατρέψουμε ένα κομμάτι ξύλου ελιάς σε ένα νέο χρηστικό ή διακοσμητικό αντικείμενο πριν επιστρέψουμε στο όμορφο Πλωμάρι.

 

* Η επίσκεψη στον καταρράκτη Μαν Κατσα γίνεται μέχρι τέλος Απριλίου

* Κάθε εκδρομή απαιτεί τουλάχιστον 4 άτομα για να πραγματοποιηθεί.

Τοποθεσία Αναχώρησης & Επιστροφής

Παραλαβή από το ξενοδοχείο σας και επιστροφή σε αυτό.
Σε περίπτωση διαμονής σε διαφορετική τοποθεσία από το Πλωμάρι παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να καθορίσουμε σημείο συνάντησης.

Ώρα αναχώρησης

Καθημερινά κατόπιν κράτησης

Στην τιμή περιλαμβάνεται

  • Έμπειρος Οδηγός / Συνοδός Γραφείου
  • Πολυτελή 4x4 οχήματα
  • ΦΠΑ & Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Παραδοσιακά Χειροποίητα Εδέσματα και αναψυκτικά

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται

  • Εξτρα Αναψυκτικά και Ποτά
  • Προσωπικά έξοδα
  • Tips (Φιλοδώρημα)

Μην ξεχάσετε

  • Άνετα αθλητικά παπούτσια
  • Γυαλιά & Καπέλο
  • Τη καλύτερη διάθεση σας
Χάρτης

Φωτογραφίες
1 travellers are considering this tour right now!
WhatsApp chat