Μανταμάδος – Αγ. Στέφανος – Μαν Κάτσα

0
Price
From€75
Price
From€75
Booking Form
Enquiry Form
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

227

Got a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+30 698 190 4001

info@seafariadventures.gr

Approx. 7-8 Hours
Availability : Daily on Request
Hotel pick up and drop off
Περιγραφή

Το τουριστικό γραφείο SEAFARI ADVENTURES πιστό στην υπόσχεση που έδωσε να σας γνωρίσει τις ανεξερεύνητες γωνιές του νησιού μας θα ακολουθήσει μία διαδρομή βόρειοανατολικά και θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Μανταμάδου. Το μοναστήρι του (Αρχάγγελου Μιχαήλ) Ταξιάρχη, ενός από τους πιο διάσημους χώρους προσκυνήματος παγκοσμίως. Ο Ταξιάρχης είναι ο προστάτης της Λέσβου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πνευματική ζωή των κατοίκων του νησιού. Η ανάγλυφη εικόνα είναι μοναδική και θαυματουργή. Σύμφωνα με την παράδοση, ένας μοναχός το έφτιαξε από το χώμα, το κερί και το αίμα όλων των μοναχών που είχαν σφαγεί από το Σαρακινούς πειρατές κατά τη διάρκεια μιας νύχτας. Το μοναστήρι βρίσκεται σε μια όμορφη, ήσυχη περιοχή, πολύ κοντά στον οικισμό. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό τυροκομείο Μυστακέλλη, το οποίο συνεχίζει την παράδοση από το 1962 στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που διατηρεί στο Μανταμάδο. Ο συνδυασμός της εξαιρετικής πρώτης ύλης, της μακρόχρονης εμπειρίας και παράδοση δίνουν υψηλής ποιότητας θρεπτική αξία και μοναδικά αρώματα στα τυροκομικά προϊόντα Μυστακέλλη. Στην συνέχεια θα εξερευνήσουμε την υπέροχη παραλία του Ασπροπόταμου και θα ξεκουραστούμε απολαμβάνοντας το μεσημεριανό μας  με την απέραντη θέα του γαλάζιου του Αιγαίου Πελάγους.
 Τέλος το ταξίδι μας θα ολοκληρωθεί αφού πρώτα επισκεφτούμε το παραδοσιακό “καμίνι” του Στέφανου Κουβδή στον Αγ. Στέφανο «στον παραδοσιακό οικισμό των τσουκαλάδων θα συναντήσουμε τις τρεις γενιές αγγειοπλαστών που συνεχίζουν αυτό το «αρχέγονο» επάγγελμα που σηματοδοτεί μετά την λιθοτεχνία την αρχή του πολιτισμού. Ενώ θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να πειραματιστούμε και να φτιάξουμε και εμείς το δικό μας πήλινο αναμνηστικό πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το όμορφο Πλωμάρι.

 

* Κάθε εκδρομή απαιτεί τουλάχιστον 4 άτομα για να πραγματοποιηθεί.

Τοποθεσία Αναχώρησης & Επιστροφής

Παραλαβή από το ξενοδοχείο σας και επιστροφή σε αυτό.
Σε περίπτωση διαμονής σε διαφορετική τοποθεσία από το Πλωμάρι παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να καθορίσουμε σημείο συνάντησης.

Ώρα αναχώρησης

Καθημερινά κατόπιν κράτησης

Στην τιμή περιλαμβάνεται

  • Έμπειρος Οδηγός / Συνοδός Γραφείου
  • Πολυτελή 4x4 οχήματα
  • ΦΠΑ & Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Σνακ και αναψυκτικά
  • Παραδοσιακό Γεύμα

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται

  • Αναψυκτικά και ποτά στην Ταβέρνα
  • Προσωπικά έξοδα

Μην ξεχάσετε

  • Άνετα αθλητικά παπούτσια
  • Hat & SunglassesΓυαλιά & Καπέλο
  • Τη καλύτερη διάθεση σας
Χάρτης

Φωτογραφίες
1 travellers are considering this tour right now!
WhatsApp chat